Boomverzorging

veilig, vakkundig en snel onderhoud

Elke boom en situatie is uniek.


Doordat elke boom en elke situatie uniek is, hebben we ons stevig verdiept in bomenkennis. We leren elke dag nog bij over het fuctioneren van bomen, welke elementen belangrijk zijn voor een goede conditie en hoe de omgevingsfactoren zich verhouden tot de boom. Weet u niet hoe u uw boom in een optimale vitaliteit kunt krijgen, moet er gesnoeid worden of wilt u juist een boom laten verwijderen? Graag bieden we ons aan voor al uw werken rond boomverzorging. 

bij buitenpracht hebben we de nodige ervaring én het juiste materiaal.
 

Bomen kappen

Bomen kappen is voor veel mensen een lastige klus. Wij hebben de nodige ervaring én het juiste materiaal, dus wilt u een boom kappen of rooien, dan zijn we u graag van dienst. Er zijn grofweg drie manieren:   Bomen rooien – de boom wordt in zijn geheel verwijderd, inclusief boomstronk

Bomen kappen – de boom wordt afgezaagd tot aan de boomstronk Boomstronk verwijderen – de boomstronk wordt uit de grond gehaald door middel van een stobbenfrees   Als er te weinig ruimte is om de boom te vellen, maken we gebruik van speciale klimmaterialen en –technieken om de boom stukje bij beetje neer te halen. In sommige gevallen maken we gebruik van een hoogwerker of telescoopkraan.


Uiteraard gaan we veilig te werk, zodat we niets beschadigen. Moeten we de afvoer van het hout verzorgen? Wordt geregeld! Na het kappen of rooien van uw boom zullen we de tuin altijd netjes achter laten. Wilt u een nieuwe boom, andere beplanting of de tuin veranderen? Bel snel voor gratis advies over bomen kappen én de renovatie van uw tuin.

De boom in!

Boomklimmen is een specialistische tak van boomverzorging, die zeker niet zonder risico is. Wij hebben ervaren boomspecialisten, allemaal voorzien van de benodigde certificaten. We voldoen aan de hoge kwaliteitseisen die er in Nederland gelden. In een grote boomkroon klimmen en deze verzorgen, is een hele kunst en vergt de nodige vakkennis en inspanning. De speciale klimtechnieken om bovenin de boom te komen, beheersen we uitstekend. Door het beklimmen van de boom kunnen we deze in delen kappen, zodat het risico op schade beperkt blijft.


Soms is het veiliger om bomen te kappen en snoeien met behulp van een hoogwerker of kraan. Vooral bij zieke, gespleten of slechte bomen door ouderdom gaat veiligheid voor alles! Het kan ook zijn dat de stam niet goed te bereiken is. We kunnen voordelig een hoogwerker of kraan inhuren door afspraken met diverse bedrijven. Dat scheelt direct in de kosten voor u als klant. Graag komen we uw situatie bekijken en bespreken we wat de beste manier is om uw boom te kappen of te snoeien.

 
“Wilt u een nieuwe boom, andere beplanting of de tuin veranderen? Bel ons snel voor gratis advies over bomen kappen én de renovatie van uw tuin.”

Maarten Brand

 

Takken versnipperen

Takken versnipperen met een versnipperaar is een prachtige manier om restanten van hout te verwerken. Het heeft diverse voordelen: Geen afvoer nodig, de takken en/of verder afvalhout wordt ter plekke versnipperd en eventueel in de tuin verdeeld als ondergrond. De takken worden direct versnipperd, zodat het werkgebied vrij blijft. Het werkt efficiënter en kost minder tijd dan het afvoeren van uw de hout- en takkenrestanten.


Bomen versnipperen
Bomen versnipperen van groot tot klein! Wij bekijken elke situatie van tevoren goed, zodat we precies weten hoe we uw afvalhout het beste kunnen verwerken. Welke machines we moeten inzetten voor takken en/of bomen versnipperen is afhankelijk van de hoeveelheid afvalhout en de omgeving. Heeft u iemand nodig voor een grootschalige klus in uw tuin – van ontwerp tot realisatie – of enkel het versnipperen van hout? We horen graag van u.
​​​​​​​

Boomstronk frezen

Een boomstronk frezen – een fluitje van een cent voor het team van Buitenpracht! Nadat een boom is omgezaagd, blijft de boomstronk in de bodem achter. Deze stobbe of stronk moet natuurlijk verwijderd worden; een lastig klusje, tenzij de juiste machines aanwezig zijn. Buitenpracht beschikt uiteraard over de benodigde apparaten om de boomstronk professioneel, snel en volledig uit de grond te frezen.  

Stobben frezen

Stobben frezen kan met freesmachines, afhankelijk van de boom en de omgeving. Heeft u een stobbe die verwijderd moet worden, bel gerust om te overleggen. We adviseren u vrijblijvend over de mogelijkheden en prijzen! Nadat de stobbe gefreesd is, moet er nog één en ander afgewerkt worden. Uiteraard kunt u dit zelf doen, maar als hoveniersbedrijf doen wij het natuurlijk graag. 
​​​​​​​

Boom afvoeren?

Dat hoort helemaal bij onze werkzaamheden rond boomverzorging, maar meestal zorgen we voor een alternatieve oplossing. Eerst zullen we kijken of we de takken en het (stam)hout in uw tuin kunnen verwerken, bijvoorbeeld door er houtsnippers van te maken. Deze snippers zijn een gezonde onderlaag voor uw tuin. Of wilt u het hout in blokken en lengtes laten zagen, zodat u het kunt gebruiken als haardhout? In overleg maken we de boom geschikt voor uw kachel.


Zijn beide opties niet van toepassing, dan zullen we de boom afvoeren en deze elders ‘recyclen’. Voor meer informatie over uw boom afvoeren belt u tel. (0342) 22 00 50 of vult u ons contactformulier in.